25.11. Mystiikkaa Miamissa

Ikuisen rakkauden saari
Daina Chaviano

Bazar, 2008

Ikuisen rakkauden saari

Kirja kertoo nuoresta yksinäisestä kuubalaisnaisesta Ceciliasta. Hän on muuttanut Miamiin muutama vuosi sitten ja työskentelee toimittajana. Eräänä iltana Cecilia tutustuu baarin nurkassa kyyhöttävään vanhaan kuubalaisnaiseen. Vanha nainen kertoo Cecilialle kolmen kiehtovan suvun tarinaa yli sadan vuoden takaa.

Cecilia lumoutuu kertomuksista. Tarinat sijoittuvat Kiinaan, Espanjaan ja Afrikkaan, mutta tarinoiden ihmiset päätyvät Kuubaan ja heidän kohtalonsa limittyvät yhteen kuin ihmeen kaupalla. Myös Cecilian oma elämä liittyy jollakin tavalla näihin mystisiin tarinoihin.

Tämän vanhan rouvan lisäksi Cecilian mielenkiinto on kohdistunut kummitustaloon, joka näyttäytyy eri puolella Miamia. Tuntuu aivan siltä kuin kummitustalolla olisi jokin yhteys Cecilian perheeseen.

Eräänä päivänä Cecilian ja vanhan rouvan tapaamispaikassa istuukin nuori kuubalaismies, joka paljastuu rouvan lapsenlapseksi. Mies kertoo, että isoäiti on kuollut jo vuosi sitten, joten Cecilian on täytynyt keskustella isoäidin haamun kanssa.

Kirja on taianomainen lukukokemus, jossa esiintyy paljon yliluonnollisia asioita kuten ennustamista, näkyjä ja kuolleiden kanssa kulkemista.

Mervi Jokinen

Kirjan saatavuus Hyvinkään kirjastoissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s