Verkkolukupiiri!

Verkkolukupiiri

Haluatko jakaa lukukokemuksesi? Aloitamme verkkolukupiirin, joka on ajasta ja paikasta riippumaton foorumi kirjallisuuden ystäville. Alustana on tämä tuttu Lukuvinkkeli-blogi.

Lukupiirikirjoiksi valitaan kaunokirjallisuutta laidasta laitaan, ja myös piiriläisiltä otetaan ehdotuksia vastaan. Osallistujat hankkivat kirjat, tekevät varaukset yms. itse. Lukupiirin vetäjinä toimivat Hyvinkään kaupunginkirjastosta Katja Valjakka, Maija Naakka ja Sirkka Kontiainen.

Ilmoittaudu verkkolukupiiriin osoitteeseen kirjasto@hyvinkaa.fi. ”Liittymislahjana” saat kirjastokassin, jonka voit hakea kirjaston lainaustiskiltä. Ilmoittautuminen on jatkuvaa, eli voit tulla mukaan syksylläkin.

Kirjastokassi

Kirjoja voi toki kommentoida blogiin myös ilmoittautumatta. Kommentointi tapahtuu artikkelin lopussa olevasta Lisää kommentti-linkistä.

Verkkolukupiiri aloittaa kesäkirjalla, joka on Turkka Hautalan Paluu. Voit lähettää kommenttisi heti kun olet kirjan lukenut, mutta varsinaisesti keskustelu aloitetaan 1.7., jolloin myös kaikki siihen mennessä saapuneet kommentit julkaistaan.

Elokuusta alkaen uusi lukupiirikirja julkaistaan kerran kuussa. Noin puolessa välissä kuuta ilmoitetaan seuraavan kuukauden kirja ja keskustelu kirjasta alkaa aina kuukauden 15.päivä.

Tervetuloa mukaan lyhyilläkin kommenteilla kaikki kirjoihin rakastuneet!

Paluu-kirjan saatavuus Ratamo-kirjastoissa ja Kirkes-kirjastoissa. Seutulaina muista Ratamo-kirjastoista ja Kirkes-kirjastoista on samanhintainen, eli 2 euroa. Varaus Hyvinkään kirjaston lainassa olevaan kirjaan maksaa 80 senttiä.

 Turkka Hautala: Paluu

2 vastausta artikkeliin “Verkkolukupiiri!

  1. Kirjan alku tuntui tavanomaiselta nuoren miehen haahuilulta, mutta tarinan edistyessä huomasin, että siinä olikin runsaasti kiinnostavaa asiaa: ihmisen vaikeus kohdata toisia luontevasti ja alkoholin liikakäytön problematiikka esimerkiksi.
    Kirjassa oli nuoruuden optimismia. Toivottavasti nuorilla on VP:n kaltaisia ystäviä ja sinnikkyyttä löytää kiintoisa työ ja ilo ilman seuraavan päivän krapulaa. P.M.

  2. Itseäni lähes huvitti Väinön epävarmuus kohdata kotopuolensa entisiä tuttujaan, niin paljon se toi mieleeni omia vastaavanlaisia kokemuksiani.
    Juomisen näyttäytyminen lapsen silmin oli avattu hyvin. Voi vain kuvitella, miltä lapsesta tuntuu kokea pettymyksiä kerta toisensa jälkeen…
    Rivien välistä nousee esille myös asioista puhumisen tärkeys sekä toisen ihmisen hyväksyminen, vaikkakaan ei hyväksyisi kaikkia hänen tekojaan. Anteeksianto voi olla uuden alku.
    LIBRARY LOVER

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s