14.6. Kesän lukupiirikirjan esittely

Lukupiiriläisiä on ilmoittautunut jo mukava määrä, hienoa! Tässä kustantajan esittely kesän lukupiirikirjasta, aloitetaan keskustelu sitten heinäkuun alussa. Eli vielä pari viikkoa aikaa perehtyä Väinön kotiseutumatkaan… Voit edelleen ilmoittautua lukupiiriin osoitteeseen kirjasto@hyvinkaa.fi.

Huomasithan, että blogin päivitykset voi tilata kätevästi RSS-syötteenä sivun vasemman alalaidan linkistä.

Lukuvinkkelissä julkaistaan edelleen myös ”tavallisia” kirjavinkkejä, joten seuraamalla ja selaamalla vanhoja vinkkejä löydät kivaa kesälukemista!

Paluu

Esittely Gummeruksen sivuilta:

”Nuori mies nimeltä Väinö Linna palaa kotikaupunkiin etsimään isäänsä – tuota hurmaavaa heittiötä, joka rakastaa naisia, kirjallisuutta ja lämmintä Muscatia. Salaa Väinö toivoo törmäävänsä myös ensirakkauteen, jonka kanssa juttu jäi kesken. Kotiseutumatkallaan Väinö kohtaa kuluneet maisemat, vanhat kaverit ja karvaansuloiset muistot. Mukana kulkee hänen uskollisin seuralaisensa, sosiaalinen kömpelyys.

Turkka Hautala näytti jo esikoisromaanillaan Salo taitonsa päästä häkellyttävän aidosti monenlaisten ihmisten iholle. Paluussa hän keskittyy isään ja poikaan ja mahduttaa ilon ja surkeuden samaan lauseeseen. Hautala kuvaa koskettavasti tavallisen traagisia ihmisiä.”

Lukuterveisin,

Katja Valjakka

 

Yksi vastaus artikkeliiin “14.6. Kesän lukupiirikirjan esittely

  1. Hienosti rakennettu ja kauniisti kirjoitettu realistinen romaani ja tutkielma miehistä ja suomalaisesta (ja ehkä muunkin maalaisesta) alkoholinkäytöstä. Oliko loppuratkaisu se, että kun viimeinenkin läheinen hylkää alkoholistin, tämä lähtee toipumisen tielle. Joka tapauksessa tekee mieli uskoa, että isän uusi elämä kantaa. Puhtaasti hyvässä mielessä terapeuttinen kirja. En millään osannut päätellä, mitkä pari sanaa Väinö kirjoitti lopussa…’Pysy rehtinä’ vai jotain muuta? Osasitteko te?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s