Tummasävyinen Kangastus 38

Westö Kangastus 38

Westö, Kjell

Kangastus 38

Otava, 2013

Asianajaja Claes Thune on palkannut Matilda Wiikin konttoristiksi pieneen toimistoonsa. Nainen suorittaa kaikki tehtävät moitteettomasti, mutta hänessä on jotain arvoituksellista.

Hiljattain eronneen Thunen elämän kiintopiste on kuuden ystävyksen Keskiviikkoklubi, joka kokoontuu väittelemään politiikasta.

Kun kerho kokoontuu Thunen toimistossa, Matilda tunnistaa äänen menneisyydestään. Pintaan nousevat piinaavat muistot vankileireiltä, eikä entiseen ole enää paluuta. Yöllä kuvat tulivat väkisin, ensimmäistä kertaa aikoihin. Matilda oli ollut mukana ensimmäisessä kuljetuksessa.”

Olipas aika hyvä kirja tämä Westön uusin, eli Kangastus 38. Jossain mainittiin kirjan olevan ”film noir- tyylinen” ja kuvaus on kyllä osuva. Matilda Wiikin ja Claes Thunen kertomus sijoittuu kesän 1938 Helsinkiin, ja tarjoaa ihan loistavaa ajankuvaa hyvin kerrotun tarinan ohella. Kansikuvakin on todella onnistunut, ja tavoittaa kirjan hengen. Westön teksti on tiivistä, tavallaan vähän tarkkailevaa ja kylmääkin, mutta vaikuttavaa.

Tässä Antti Majanderin arvostelu Helsingin Sanomista

Katja Valjakka

Kirjan saatavuus Ratamo-kirjastoista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s