Kyung-sook Shini : Pidä huolta äidistä (2008)

Kyung-sook Shinin Pidä huolta äidistä (2008) on ensimmäinen eteläkorealainen suomeksi ilmestynyt kirja. Se on saavuttanut menestystä niin kotimaassaan kuin ympäri maailmaa.

Kirjassa 69-vuotias 4 lapsen äiti Park So-nyo katoaa ihmisvilinään Soulin metropysäkillä ollessaan matkalla lastensa luo. Aviomies kulkee tuttuun tapaansa kovaa vauhtia edellä eikä vaimo pysy kovassa tahdissa perässä ja jää jälkeen ehtimättä metroon. Mies huomaa vaimonsa kadonneen vasta yhden metropysäkin jälkeen. Vaimo sairastaa muistisairautta sekä on luku-ja kirjoitustaidoton.

Perheenjäsenet aloittavat etsinnät ja jo lentolehtistä tehdessään he tajuavat etteivät he tiedä äidistä juuri mitään. Miten he kuvailisivat häntä tai miten paljon edes tiesivät hänen elämästä.

Kirjassa äidin häviämistä ja suhdetta häneen tarkastelee yksi perheenjäsen kerrallaan omissa luvuissaan. Mitä muistoja lapsilla on kaikesta kodissa huolehtivasta äidistä tai aviomiehen elämästä vaimonsa kanssa. Syyllisyyden tunteita nousee itse kullakin pintaan, miten yhtä perheen jäsentä on pidetty itsesään selvyytenä.

Siihen asti kun kadotit vaimosi Soulin rautatieaseman metroasemalla, hän oli ollut sinulle vain lastesi äiti. Hän oli kuin puu joka oli aina samalla paikalla, kunnes kadotit hänet ja löysit itsesi tilanteesta jossa et tiennyt, näetkö häntä enää koskaan. Kuin puu joka ei lähde mihinkään ennen kuin se kaadetaan. Kun lastesi äiti oli kadonnut, tajusit että kadonnut olikin vaimosi. Vaimo jonka olit unohtanut 50 vuodeksi, muistui elävästi mieleesi. Vasta sen jälkeen kun vaimosi katosi, hän tuntui todelliselta, kuin olisit voinut ojentaa kätesi ja koskettaa häntä.”

Kirja oli koskettava ja paljon tunteita herättävä. Muistutti taas mieleen kuinka tärkeä on pitää läheisistään huolta ja arvostaa heitä.

Heli Vainio

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Kyung-sook Shini : Pidä huolta äidistä (2008)

  1. Vaikuttaa kiinnostavalta Helin suosituksen luettuani. Käyn hyllystä hakemassa!
    Voi kun noi mainokset häiritsee – miten niistä pääsisimme? T. Kirsti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s