Jöns Hellsing: Etsitään kätevää miestä Suom.Hanna Arvonen HarperCollinsNordic 2017

Miten sinä vallitset kirjaston hyllystä (tai tällä hetkellä kirjaston verkkosivuilta) luettavaa?

Valitsin tämän kirjan esiteltäväkseni kolmesta melko epäkirjallisesta syystä: siksi, että tarkistaessani asiaa näin kirjan olevan lainattavana myös sähköisenä, siksi, että kirja osui käteeni helposti hyllyjä siistiessäni ja lopuksi siksi, että kirjailija oli minulle täysin vieras nimi. Sekin auttoi, että kirjan kannessa oli lampaita.

Jöns Hellsing on tukholmalainen mainostoimittaja, jolla on perhesiteitä Skotlantiin. Ihmettelin ensin, miksi ruotsalainen kirjailija sijoittaa teoksensa Englantiin ja Skotlannin rannikolle, mutta seutuhan onkin hänelle tuttua.

Kirjan päähenkilö, työtön ja asunnoton John kirjoittaa romaania, josta kustantamo on kiinnostunut, kerjää Lontoon kaduilla ja etsii löytämistään sanomalehdistä työpaikkailmoituksia ja Samantha Foxin valokuvia. ”Etsitään kätevää miestä” on ilmoitus, joka johtaa Johnin (varastetulla autolla) skotlantilaiselle saarelle korjaamaan Winsleyn kartanon mailla olevaa mökkiä. Thatcherin ajan Britanniassa lordit ovat lordeja ja alustalaiset tietävät paikkansa. John ei oikein löydä paikkaansa saaren pienessä yhteisössä.  Winsleyn omistajan lordi Hectorin puoliso on ruotsalainen Anna, jonka kanssa John päätyy kummalliseen ja pelottavaankin rakkaussuhteeseen yrittäen samalla salata remonttimiestaitojensa olemattomuuden.

Kirjassa on veijariromaanin aineksia, joihin on sekoitettu erotiikkaa, romantiikkaakin, Skotlannin eristäytyneen saaren maisemia ja tietysti saaren asukkaita, kuten pubinemäntä Heather ja Johnin naapuri, taitava remonttimies. Loppupuolella on hiukkanen jännärijuontakin. Siis jokaiselle jotakin!

Tämä on kevyt, helposti luettava hyvän mielen seikkailu. Ilmoituksen mukaan kirja on trilogian ensimmäinen osa, joten saamme vielä lukea lisää lordi Hectorin ja muiden saaristolaisten vaiheista.

Niin, ja kirja on lainattavana Ratamo-kirjastojen Ellibs-palvelusta tai varattavana kirjaston hyllystä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s