Kansikuva Leena Krohnin Kadotus- kirjasta

Leena Krohn: Kadotus. Teos 2018 – Kadonneiden tavaroiden eriskummallisia tarinoita 

Kirjasto oli  saanut rakkauskirjeen postilaatikosta! Ihana huomata kuinka tärkeä kirjasto on ihmisille! Tänään mahdollistimme kirjojen (ja muun aineiston) varaukset ja maanantaista puoliltapäivin pääsee noutamaan varauksia. Varauksia onkin tullut jo paljon ja saattaa kestää päiviä, ennen ruuhka saadaan purettua.  Tämänkertaisen kirjavinkin voit lukea myös kotisohvalta e-kirjana.

Kadotus kertoo löytötavaratoimistoon joutuneiden tavaroiden tarinoita. Kertojana on introvertti löytötavaratoimiston työntekijä ja milloin kukakin hukattujen tavaroiden löytäjä.  

Löytötavaratoimiston työntekijä miettii, mitä kaikkia tavaroita ihmiset eivät enää kaipaakaan ja mikä niiden tarina on? Missä on yksinäisen kengän pari?  

Tapahtumat sijoittuvat taiteiden yöhön. Tunnelma on kuin unessa, joka on totta. Taiteiden yö luo epätodellisen, taianomaisen tunnelman ja ympäristön tapahtumille. Monenlaiset asiat verhoutuvat. Ovatko ne taidetta vai todellisuutta? 

Mitä tarkoittaa nainen, joka on puhelinkopissa alasti raatokärpästen kanssa tai mekaaninen koppakuoriainen, jonka omistaja katoaa? 

Itse luin kirjaa aika hitaasti, kadonnut tavara kerrallaan. Se ei ole mikään lukuromaani, vaan sellainen lukukokemus, josta jää ehkä vähän hutera ja äimistynyt olo. Todellisuuden vinksauttaminen tekee välillä jopa hieman huonon olon, mutta uteliasuus saa kuitenkin jatkamaan lukemista. 

Katja Pettersson

2 vastausta artikkeliin “Leena Krohn: Kadotus. Teos 2018 – Kadonneiden tavaroiden eriskummallisia tarinoita 

  1. Mielenkiintoiselta kirjalta vaikuttaa. Kiitos vinkistä! On muitakin sellaisia kirjoja, joissa seurataan erilaisten tavaroitten kierron kautta eri ihmisten kohtaloita. En nyt saa kaivettua muita mielestä kuin Veijo Meren Manillaköyden. Mutta varmasti on muitakin… Muistaako muut lukijat?

    1. Hei, Zirkkeli ja muut. Tosiaankin, noita kirjoja, jotka perustuvat jonkin esineen ”elämälle”, on varmasti useita. Minulle tulee äkkiseltään mieleen Haanpään Yhdeksän miehen saappaat, johon pohjautuvat kuunnelmasarjan muistan lapsena kuunnelleeni, ja Geraldine Brooksin Kirjan kansa.
      Kuka muistaa muita?

      Leena

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s