Fiona Barton: Leski (2018), Lapsi (2018), Epäilty (2020). Suom. Pirkko Biström. Bazar.

Fiona Bartonin psykologiset trillerit ovat kuin television lauantain alkuillan brittidekkarit, laatuviihdettä ilman liiallista väkivaltaa ja tarkoitushakuista julmuutta, jota nykyjännäreissä tunnutaan mielellään viljelevän. Keskushahmona on mielestäni aika uskottava Kate Waters, keski-ikäinen, perheellinen, skuuppia metsästävä päivälehden toimittaja. Monitasoisten tarinoiden varsinaisia päähenkilöitä ovat kuitenkin Katen tutkimien juttujen naiset. Kirjat ovat leimallisesti brittiläisiä; teetä juodaan ja pubiin pistäydytään puhumaan työasioista. Myös brittien keltainen lehdistö ja lehtitalojen välinen kilpailu ovat vahvasti läsnä.

· Leski kertoo naisesta, jonka puolisoa epäiltiin pikkutytön murhasta. Miehen kuoltua lojaalilta vaimolta penätään totuutta. Nyt hän voi valita kertooko tapahtuneesta oman versionsa vai sittenkin totuuden.

· Lapsi alkaa sanomalehden pikku-uutisesta rakennustyömaalta löytyneestä vauvan ruumiista. Miten jatkaa elämää kun on kokenut musertavan menetyksen? Entä miten selvitä eteenpäin hirvittävä salaisuus taakkana?

· Epäilty kertoo kahden koulunsa päättäneen nuoren naisen katoamisesta Bangokissa. Miksi unelmien Thaimaan reissu muuttui painajaiseksi? Ovatko nuoret niin puhtoisia kuin heidän vanhempansa haluaisivat uskoa? Tällä kertaa juttukeikka osoittautuu Katen kannalta henkilökohtaiseksi.

Kirjat voi mainiosti lukea yksittäin, silti, jos vain mahdollista, suosittelen ilmestymisjärjestyksessä lukemista intensiivisemmän lukukokemuksen vuoksi. Toisistaan riippumattomien pääjuonien rinnalla sivujuonet kehittyvät kirjasta toiseen ja samat sivuhenkilöt pysyvät mukana ensimmäisestä kirjasta alkaen.

 

IP

Yksi vastaus artikkeliiin “Fiona Barton: Leski (2018), Lapsi (2018), Epäilty (2020). Suom. Pirkko Biström. Bazar.

  1. Bazar -kustantamosta on pikku hiljaa tullut ihan lempparini. Silloin kun etsin hyviä lukuromaaneja, joihin upota ja unohtaa kaikki muu….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s