Leena Lehtolainen: Surunpotku

SurunpotkuKomisario Maria Kallio-sarjaa seuraaville Surunpotku (Tammi, 2015) on odotettu uutuus. Marian poliisiurasta kertovia dekkareita on ilmestynyt jo parisenkymmentä vuotta ja tämä on sarjan kolmastoista osa. Dekkarin alku onkin lupaavan jännittävä, kun nuorelle hiihtäjätytölle katalasti viritetty ansa johtaa tytön kuolemaan. Sen jälkeen siirrytään nykyaikaan ja Maria Kallio tuttujen kollegojensa Koivun ja Puupposen kanssa alkaa tutkia kirkosta kuolleena löydetyn kuuluisan politiikon aviomiehen murhaa.

Marian henkilökohtaista elämää on ollut kiinnostavaa seurata ja nyt keskiössä onkin alaisen Pekka Koivun murheet, kun hänen tyttärensä on vakavasti sairas. Maria ja hänen yksikkönsä on myös lopetusuhan alla. Nimensä mukaisesti rikosromaanin pohjavire on surullinen. Yhteiskunnalliset näkökulmat ovat aina vahvasti mukana Lehtolaisen kirjoissa. Surunpotku loppuu kutkuttavasti, kun lukija ei tiedä, mitä Marialle ja hänen kollegoilleen tulevaisuudessa tapahtuu. Murhat kuitenkin ratkeavat ja syyllinen (tai syylliset) selviää. Surunpotkussa ei ole ehkä niin paljon potkua kuin aikaisemmissa Maria Kallioissa ja suosittelenkin aloittamaan dekkareiden lukemisen alkupään kirjoista, jos ei ole niitä entuudesta lukenut. Omat suosikkini taitavat olla Kuolemanspiraali ja Minne tytöt kadonneet.

Leena Lehtolaisen dekkareita on käännetty monille kielille ja enemmän kirjailijasta ja Maria Kallio-sarjasta löytyy tietoa niiden omilta kotisivuilta.

Sara Kokkonen

Yksi vastaus artikkeliiin “Leena Lehtolainen: Surunpotku

  1. Minne tytöt kadonneet oli huikea. Lehtolainen osasi sujuvasti yhdistää Afganistanin murhamysteereihinsä, joka on itsessään jo hyvä suoritus. Liittyykö ruletti jotenkin tähän uuteen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s