Murakami, Haruki: Värittömän miehen vaellusvuodet

En ollut aikaisemmin lukenut Murakamin teoksia. Tartuin kuitenkin tähän kirjaan, koska takakannessa mainittiin päähenkilön käyvän myös Suomessa. Kirjan odotettua lukuvuoroaan muutaman kuukauden aloin vihdoin lukea sitä. Sen jälkeen luinkin sen aika nopeasti loppuun.

Päähenkilö Tsukuru Tazaki on reilu kolmekymppinen mies. Nuorempana hän kuului viiden nuoren tiiviiseen porukkaan, johon kuului kolme poikaa ja kaksi tyttöä. Mutta yhtenä päivänä Tsukurun yrittäessä soittaa ystävilleen yksikään ei suostu tulemaan puhelimeen. Ilman selitystä Tsukuru on suljettu pois porukasta. Tämä selittämätön hylkääminen varjostaa Tsukurun koko elämää ja hän elää ilman ystäviä elämäänsä eteenpäin.

Tavatessaan pari vuotta vanhemman Saran Tsukuru rakastuu. Saran neuvosta Tsukuru vihdoin lähtee selvittämään, mistä ystäväporukan hylkääminen nuoruusvuosina oikein johtui. Yksi entisistä ystävistä on muuttanut Suomeen, joten Tsukuru pistäytyy tapaamassa myös häntä.

Kirja on kiehtovalla tavalla kirjoitettu ja selviävä todellisuus sellainen, että totuuden ja kuvittelun raja välillä hämärtyy. Myös hieman mysteerisen Saran ja Tsukurun tulevaisuuden kohtalo jää epäselväksi. Mutta jos haluatte tutustua yhden ulkomaillakin erittäin suositun japanilaisen kirjailijan teoksiin, tästä on hyvä aloittaa.murakami

Jätä kommentti