Polkupyörällä maailman ympäri

Polkupyörällä maailman ympäri

Salminen, Jukka

Polkupyörällä maailman ympäri

2013

 

Alkujaan Jukka Salmisen oli tarkoitus vain matkustaa kymmenen kuukautta Aasiassa, mutta jo ennen lähtöä hän päättikin ryhtyä pyöräilemään maailman ympäri. Lähtiessään matkaan vasta kaksikymppisellä Salmisella ei aktiivisesta urheilutaustastaan huolimatta ollut vielä aavistustakaan, kuinka kauan matka tulisi kestämään.

Salminen ei ollut mikään himopyöräilijä siinä mielessä, että hän olisi yrittänyt suorittaa urakkansa mahdollisimman nopeasti. Hän piti yleensä kerran viikossa lepopäivän ja saattoi välillä pysähtyä johonkin paikkaan useiksi viikoiksi parantelemaan kuntoansa tai kirjoittamaan matkaraporttejaan. Hän ei myöskään kierrellyt katsomassa turistikohteita vaan tutustui matkansa aikana tavallisiin ihmisiin ja heidän koteihinsa. Kirjasta käykin hyvin selville, miten erilaisia ihmiset ja tiet ovat esimerkiksi Aasiassa ja Afrikassa.

Kirja on syntynyt Salmisen muokattua matkan loputtua matkabloginsa tekstejä. Niistä selviääkin hyvin itse matkan kulku sekä unettomuuden, selkä- ja jalkaongelmien vaikutus matkaamiseen. Salminen ei reissannut koko matkaa yksin eikä yhtäjaksoisesti. Välillä joku muu pyörämatkaaja polki yhtä matkaa muutaman päivän. Afrikassa puolestaan Salmisella oli matkaseurana isänsä. Ja selkäongelmien vuoksi pyörämatkailuun tulee jopa puolentoista vuoden tauko. Lopulta Salminen kuitenkin sai matkansa tehtyä.

Suosittelen kirjaa kaikille matkakirjallisuudesta pitäville.

Kirjan saatavuus Ratamo-kirjastoissa

Sari Piironen

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Polkupyörällä maailman ympäri

  1. Olin ihan mielissään ku löysin tän sivun, koska aina on kiva saada hyviä kirjavinkkejä! Ois kuitenkin kiva että nämä kirjat olis lajitultu vähän, ettei tartteis selata kaikkia läpi. Esimerkiksi, romantiikka, historia, jännärit ymt 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s