Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Kankimäki, Mia

Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Otava 2013

Näin Mia Kankimäen kirjan ensimmäistä kertaa kirjastoon saapuneiden kirjojen joukossa. Se vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että tein kirjaan heti varauksen. Kun sitten aloin lukea kirjaa, se ei tuottanut minulle pettymystä.

Kankimäki on neljääkymppiä lähestyvä sinkkunainen, joka kaipaa elämäänsä jotain uutta. Häntä on pitkään kiehtonut Japanissa Heian-kaudella tuhat vuotta sitten eläneen hovinaisen ja kirjailijan Sei Shōnagonin teos Tyynynaluskirja. Kankimäki päättää ottaa vuorotteluvapaata ja lähtee japanin kieltä taitamattomana Kiotoon tutkimaan Sei Shōnagonia.

Kirja on päiväkirjamainen kuvaus Kankimäen matkasta Sei Shōnagonin jäljillä. Kirjassa on paljon siteerauksia Shōnagonin tekstistä sekä tilitystä oman itsensä löytämisestä vuoden aikana. Kirja imaisi ainakin minut mukanaan ja luin kirjan varsin nopeasti. Joitain Kankimäen tapa kirjoittaa kirjaa kuin kirjeenä Seille voi ärsyttää, mutta minusta se sopi hyvin teoksen luonteeseen. Kiinnostuneille tiedoksi myös, että Shōnagonin teoksesta on ensimmäistä kertaa tekeillä suomennos, joten hänen alkuperäiseen tekstiinsä päässee tutustumaan lähiaikoina.

Suosittelen kirjaa ainakin kaikille Japanista ja itsensä etsimisestä kiinnostuneille.

Sari Piironen

Kirjan saatavuus Ratamo-kirjastoissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s