Sydäntorni

sydäntorni

Egan, Jennifer

Sydäntorni

Tammi, 2013

Otavan Keltaisen kirjaston laatusarjan kirjailijaksi nostettu Jennifer Egan voitti uusimmalla  kirjallaan Aika suuri hämäys muun muassa Pulitzerin kirjallisuuspalkinnon vuonna 2011.  Eganin edellinen teos Sydäntorni (2006, suomennettu 2010) on sekin lukemisen arvoinen ja  mukaansatempaava fantasian rajamailla hiipivä seikkailutarina.

Sydäntorni on itäeurooppalaisen keskiaikaisen linnan torni, jossa asuu sukunsa viimeinen edustaja, paronitar von Ausblinker. Paronitar on pahasti tiellä amerikkalaisen liikemiehen Howardin ostettua linnan matkailukohteeksi. Howard uskoo missioonsa ja palkkaa raikulipoikaserkkunsa, joviaalin newyorkilaisen Dannyn houkuttelemaan paronittaren kolostaan. Danny näkee paronittaressa enemmän kuin muut, sekä hyvässä että pahassa.

Dannyn ja Howardin välit ovat ristiriitaiset ja niitä varjostavat lapsuuden traumaattiset kokemukset. Linna ja sitä ympäröivä maaseutu eivät tunnu olevan ihan sitä miltä ensisilmäyksellä näyttävät, Lukijan päätettäväksi jää miten paljon tarinasta oikeasti tapahtuu ja miten todellisuus kirjassa määritellään. Dannyn tarinalla on nimittäin kertoja, joka istuu amerikkalaisessa vankilassa tuomittuna murhasta.

Sydäntorni on polveileva moniääninen kertomus, nopealukuinen ja viihdyttävä. Mielenkiinnolla tartun seuraavaksi yöpöydällä odottavaan Aika suureen hämäykseen.

Katja Valjakka

Kirjan saatavuus Ratamo-kirjastoissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s