Ikuisesti Suomi

Ikuisesti Suomi

Webster, Diana

Ikuisesti Suomi: Turku/Åbo 1952-1953

Schildts & Söderströms 2013

Valmistuttuaan vuonna 1952 englannin kielen pääaineopiskelujen jälkeen nuori englantilaisnainen Diana Webster etsi työpaikkaa. Sattumalta hänen silmiinsä osui ilmoitus British Councilin yhdeksän kuukauden työpaikoista Suomessa. Tehtävänä olisi englannin kielen opettaminen ja sihteerinä toimiminen paikallisessa British Councilin yhdistyksessä. Ikuisesti Suomi kertoo noista yhdeksästä kuukaudesta eksoottisessa Suomessa. Ilmeisesti Suomi sopi Dianalle, sillä hän on täällä yhä. Hän toimi pitkään englanninopettajana Helsingin yliopistossa ja kunnostautui mm. oppikirjojen tekijänä.

Dianan asemapaikaksi Suomessa tuli Turku, mistä hän oli onnellinen. Jotkut opettajat joutuivat pienille paikkakunnille, joilla ei tuolloin oikeastaan ollut muuta kuin tehdas, jonka väelle englantia opetettiin. Ikuisesti Suomi kuvaa mukavasti tuon ajan Turkua sekä Dianan elämää englannin opettajana ja asumista suomalaisessa perheessä alivuokralaisena.

Kirja on mielenkiintoisesti ja huumorintajuisesti kirjoitettu muistelmateos suhteellisen lyhyestä ajanjaksosta nuoren naisen elämästä ulkomailla. Toivottavasti Diana Webster kirjoittaa teokselleen jatkoa sillä minut ainakin kirjan loppu jätti janoamaan tietoa, mitä sitten tapahtui. Suosittelen etenkin kaikille muistelmateosten ystäville mutta muutkin varmasti toteavat kirjan mielenkiintoiseksi.

Sari Piironen

Kirjan saatavuus Ratamo-kirjastoissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s