Täällä pohjoisnavan alla

Täällä pohjoisnavan alla
Täällä pohjoisnavan alla

Schmitz, Dieter Hermann

Täällä pohjoisnavan alla: matkani saunankestäväksi suomalaiseksi

Atena kustannus oy 2013

 

Parikymmentä vuotta Suomessa asunut saksalainen Hermann päättää muuttua supisuomalaiseksi. Hän puhuu sujuvaa suomea ja työnään Hermann opettaa saksaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi hänellä on suomalainen vaimo ja kaksi ”suoksalaista” lasta. Hermann tuntee kuitenkin olevansa kahden maailman välissä. Niinpä hän kysyy tutuiltaan facebookissa, mitä kaikkea hänen pitäisi tehdä/osata/kokeilla ainakin kerran tullakseen aidoksi suomalaiseksi. Saamistaan ohjeista hän kokoaa muutosohjelman.

Tehtävälistaan päätyy mm. suomalaisen tangon opetteleminen niin, että musiikki tuntuu sydämessä. Hermannin pitää myös laulaa karaokea laivaristeilyllä, odottaa torstaina syötävää hernekeittoa innolla jo keskiviikkona sekä nähdä unia suomeksi. Saksalaisella periksiantamattomuudella hän alkaa vähitellen käydä läpi listallaan olevia asioita.

Tämä kirja on juuri niin hauska kuin miltä se kuulostaakin. On mielenkiintoista lukea, mitä Hermann ja muut pitävät perin pohjin suomalaisina asioina. Hermannille sattuu myös kaikenlaisia pieniä kommelluksia matkan varrella. Kirja on huumorilla kirjoitettu kertomus tietystä ajanjaksosta kirjoittajan omassa elämässä. Suosittelen lämpimästi.

Sari Piironen

Saatavuus Ratamo-kirjastoissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s