Grand tour: matkalla maailman ympäri

Grand tour: matkalla maailman ympäri

Christie, Agatha

Grand tour: matkalla maailman ympäri

Kustannusosakeyhtiö Paasilinna 2012

 Agatha Christie lähti vuonna 1922 maailmanympärimatkalle miehensä kanssa. He osallistuivat brittiläisen imperiumin tulevaa näyttelyä mainostaneen valtuuskunnan kymmenen kuukautta kestäneelle matkalle mm. Etelä-Afrikkaan, Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Havaijille. Tältä reissulta Agatha ammensi tuleviin romaaneihinsa niin henkilöhahmoja, paikkoja kuin keskeisiä teemoja.

Matkan ajaksi Christiet jättivät kaksivuotiaan tyttärensä Agathan sisaren hoiviin. Agatha kirjoitti viikoittain äidilleen yksityiskohtaisia kirjeitä kuvaillen matkan aikana tapaamiaan paikkoja ja ihmisiä. Kirjeet ovat täynnä tarinoita mm. merisairaudesta ja lainalautailusta. Tämän ainutlaatuisen matkakuvauksen onkin koonnut Agatha Christien tyttärenpoika Mathew Prichard.

Suosittelen ehdottomasti lukemaan kirjan. Se esittelee mielenkiintoisen puolen Agatha Cristiestä. Kirja on varsin nopeaa luettavaa, sillä kirjassa on todella paljon Christien itse matkalta ottamia valokuvia. Maisemien lisäksi kuvien kautta pääsee tutustumaan myös 1920-luvun vaatemuotiin ja maailmaan. Kirjassa myös pääsee tutustumaan maailmaan, missä matkanteko oli hidasta ja muutenkin aivan erilaista kuin nykyään.

Sari Piironen

Kirjan saatavuus Ratamo-kirjastoissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s