Vaellusvuosi

Mayes, Frances: Vaellusvuosi

WSOY 2006

     Matkustelu avartaa…Yhdysvaltalaiset Frances Mayes ja hänen miehensä Ed irtisanoutuvat opettajan töistään ja päättävät matkustella sekä kirjoittaa täysipäiväisesti. Tämän ”sapattivuoden” aikana he tutustuvat moniin Välimeren maihin sekä Brittein saariin. He eivät ole perusturisteja vaan viipyvät samassa paikassa useita viikkoja tutustuen perin pohjin paikallisiin tapoihin ja ruokakulttuuriin. He oikein imevät paikallista tunnelmaa itseensä. Mayesit kulkevat enimmäkseen kahdestaan ja kaikkialta löytyvät aina paikallisten suosimat hyvät – usein todella pienet – ravintolat.

Matkustaessaan Mayes pohtii samalla, mikä oikein on koti. Voisiko minun kotini olla täällä, missä tällä hetkellä olen? Onko koti mikä hyvänsä paikka, missä on hyvä olla? Entä miten täällä asuvat ihmiset kokevat kotinsa, kuinka ihmisen luonne ja hänen asuinpaikkansa kietoutuvat yhteen?

Matkustelitpa itse paljon tai muuten vain rakastat matkakirjoja, niin tästä löydät paljon mielenkiintoista luettavaa. Mayes osaa kuvata paikkoja ja ruokia niin mielenkiintoisesti, että ainakin minä rupesin heti miettimään, että näissä paikoissa olisi hauska käydä sekä nauttia paikallisesta ruuasta. Oli myös mielenkiintoista lukea, miten hän on kokenut minulle jo tutut matkakohteet. Suosittelen.

Sari Piironen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s