Kevyttä ja kansainvälistä

Meidät kaikki on tehty liimasta

Lewycka, Marina

Sammakko, 2011

Kun aika moni näin alkuvuodesta keventää ruokiaan, voi kirjapuoleltakin nauttia kevyehkön tarinan starttipalaksi.

Lukuvinkkeli aloitettiin aikoinaan Marina Lewyckan kirjalla Traktorien lyhyt historia ukrainaksi, ja ihan mieluinen muistijälki sai minut tarttumaan Lewyckan uusimpaan hienoisin odotuksin. Meidät kaikki on tehty liimasta hauskuttaakin parhaimmillaan jälleen kulttuurierojen kuvauksessaan.

Päähenkilö Georgie on erokriisin keskellä porskuttava nelikymppinen nainen, jonka tytär on jo muuttanut omilleen ja 16-vuotias poika Ben viettää aikansa tietokoneen ääressä. Georgien vapaa-ajan ongelmat ratkeavat, kun hän tutustuu eksentriseen israelilaiseen vanhaanrouvaan. Uusi tuttava asuu ränsistyneessä kartanossa, jota himoitsevat niin kieroilevat sosiaalityöntekijät, kuin hurmaavat ja vähemmän hurmaavat kiinteistönvälittäjätkin.

Lewyckan henkilöhahmoilla on lempeää huumoria ja kiinnostavuutta. Tästsä uusimmassa oli kuitenkin vähän liikaa lähdetty Bridget Jonesin jalanjäljille. Päähenkilö Georgie yrittää kirjoittaa hömppäromaania, ja niin välillä myös Lewycka. Kaipa tätä kirjaa voisi parhaiten kuvata sana lämminhenkinen, ja siksipä näin nietosten keskelle Meidät kaikki  on tehty liimasta sopii mainoisti iltalukemiseksi.

Katja Valjakka

Kirjan saatavuus Ratamo-kirjastoissa

Yksi vastaus artikkeliiin “Kevyttä ja kansainvälistä

  1. Kiintoisa oli tämäkin kirja. Ei pelkästään kevyttä luettavaa vaan itse asiassa melkoinen tietopaketti. Kiitos suosituksesta. P.M.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s