Lukuvinkki – Pedon yö

Roberts, Nora: Pedon yö

Gummerus 2011

     Kirjan alussa noin kymmenvuotiaat Lil Chance ja Cooper Sullivan tutustuvat Etelä-Dakotassa. Cooperin maalla viettämän kesän aikana lapset ystävystyvät ja pitävät yhteyttä vuosien ajan. Cooperin palatessa kaksikymppisenä taas kesäksi maisemiin, nuoret huomaavat tunteidensa kasvaneen rakkaudeksi. Välimatka ja elämäntilanne ajavat kuitenkin heidät erilleen.

Kolmikymppisenä Lil on toteuttanut haaveensa ja avannut sukunsa maille villieläinpuiston. Entinen etsivä Cooper puolestaan palaa hoitamaan sairasta isoisäänsä. Lil ja Cooper eivät voi välttyä kohtaamisilta. Sarjamurhaajan tappaessa Lilille rakkaita villieläimiä, metsästäessä ihmisiä ja uhatessa lopulta myös Liliä, Cooper tulee Lilin avuksi.

Kirjan juoni oli varsin vangitseva ja mielestäni yksi mielenkiintoisimmista Robertsin kirjoittamista teoksista. Toki mukana on tuttuun tapaan kiinnostava rakkaustarina, mutta myös pohdintaa mm. villieläinten oikeuksista. Suosittelen ainakin kaikille Robertsin faneille.

Yksi vastaus artikkeliiin “Lukuvinkki – Pedon yö

  1. Tämä kirja meni enemmän viihteen puolelle kuin aiemmat lukupiirin kirjat, mutta ei siinä mitään, kyseessä oli ihan hyvä viihde! Ja ainakin minulle melko tuntematon elämänpiiri. Taustatyö oli käsittääkseni tehty huolellisesti. Opin paljon villeläinten käyttäytymisestä ja niiden hoidosta luonnonpuistossa. Etelä-Dakotan maisemat viehättivät. Tarina kulki hyvin, kieli oli sujuvaa.
    P.M.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s