Verkkolukupiiri : syyskuun kirja

 

 

 

 

Hei kaikki lukupiiriläiset! 

Syyskuun lukunautinnoksi olen valinnut meille kaikille lukuromaanin vuosien takaa. Se on Louis de Berniéres´n Kapteeni Corellin mandoliini. Kirja vie meidät vuoteen 1940 Kefallonian saarelle Kreikan saaristoon.  Valitkaa pehmoinen lukunurkka ja rento asento, ja antakaa tarinan viedä!  Kuluneena kesänäkin tv.ssä näytettiin elokuvaversio, Penelope Cruzin ja Nicolas Cagen tähdittämänä .  Elokuvaversio on vain heikko raapaisu tähän monikerroksiseen ja mielestäni upeaan rakkauskertomukseen.

Antoisia lukuhetkiä kaikille!  Kirja on aikamoinen järkäle, mutta älkää hellittäkö kesken. Mandoliinista aloittaisimme keskustelun syyskuun puolivälissä. Kommentoikaa vielä ahkerasti Nummen karkkipäivää…

Sirkka Kontiainen

Kirjan takakansiteksti:

Mikään ei mahda mitään hyvälle miehelle, ei elämässä eikä kuolemassa.
Toisen maailmansodan melskeet tuovat Italian armeijan kapteenin, nuoren Antonio Corellin Kefallonián tarunhohtoiselle saarelle Kreikkaan. Musiikin nautinnoista elävä miehittäjä rakastuu kylän lääkärin kauniiseen tyttäreen Pelagíaan, jonka kihlattu taistelee vastarintaliikkeessä. Kuin varkain tytön sydän kuitenkin lämpenee hilpeälle mandoliinisoittajalle.
Näin saa alkunsa yltäkylläinen ja unohtumaton tarina rakkaudesta ja uskollisuudesta, joka kestää kohtalon oudoimmatkin käänteet.
Jumalat ja pyhimykset, kyläläiset ja miehittäjät elävät Kefallonían saarella värikästä mutta tuhoon tuomittua rinnakkaiseloa. Tarinan sankareiksi nousevat pienet ihmiset, jotka säilyttävät inhimillisyytensä sodan julmuuksien keskellä, ja vielä niiden jälkeenkin.
Taiturimaisen eepoksen sankarina on myös Joonianmeren ihana saari, jota koettelevat vaihtuvat miehittäjät, sisällissota, maanjäristys – ja viimein turistien laumat. Kovia kokeneiden kefallonálaisten kohtaloista kutoutuu lämpimän huumorin sävyttämä lukunautinto, jossa versoo elämä kaikkineen
Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Verkkolukupiiri : syyskuun kirja

  1. Hienoa, että luemme jotain muutakin kuin uutuuskirjoja! Olen tämän joskus lukenutkin, mutta on mukava virkistää vanhoja muistoja.

    Syksyn sateista voi paeta aurinkoiselle Kefalonian saarelle. Joskin tunnelmat eivät taida olla pelkästään aurinkoisia, kuten joku jo epäilikin.

  2. Kiitos kirjasta! Oli tuhti paketti Kreikan historiaa kauas taaksepäin. Menneisyyden jumaltarustot ”elävät” vielä, ja lisäksi ovat tulleet mitä erilaisimmat miehittäjät. Luinkin tämän kirjan enemmän tältä kantilta kuin rakkaustarinana. Tarinassakin kiehtoivat eniten suomalaisista poikkeavat persoonallisuudet. Kyllä tämä ulkomaanmatkan korvaa! Hyvin kirjoitettu. P.M.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s