5.5. Mummo rokkaa!

Mummo-sarjakuva 

Mummo

Nykänen, Anni

Sammakko, 2010

Varoitus! Kemin sarjakuvapäivillä 2009 vuoden parhaaksi valittua ja tänä vuonna Sarjis-Finlandia –ehdokkaana ollutta Mummoa lukiessa joutuu nauramaan ääneen.

Kustantajansa julkaisemassa Sammakon Sanomat -lehdessä Anni Nykänen kertoo saaneensa idean sarjikseen uimahallilla saunoneista mummoista, joten ei liene ihme, että Mummo muistuttaa aikalailla omaa mummoani. Minunkin mummoni joi marketista hamstrattua kahvia mieluiten  tassilta, säästi kaikki purkit, purnukat ja pussinsulkijat, keitti toukkaista mannapuuroa, ruokki lapsenlapsensa ohella kissat, koirat ja naapurin kakarat, poimi ja säilöi joka vuosi sieniä ja marjoja reilusti yli oman tarpeen, keräsi alennuskuponkeja, rypytti noin sata piirakkaa kymmenessä minuutissa ja tiesi tasan tarkkaan naapuriensa tulemiset ja menemiset.

Suosittelen Mummoa mummoille ja papoille, heidän lapsilleen ja lapsenlapsilleen sekä kaikille, jotka ovat pitäneen Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajasta.

Suositeltavaa on myös saapua paikalle kun Kiroileva Siili-sarjiksesta tunnettu Milla Paloniemi ja Anni Nykänen saapuvat keskiviikkona, toukokuun 11. päivä klo 18 vierailulle Hyvinkään pääkirjastoon.

Mummo Ratamossa

Mummo-sarjakuvablogi

 Ira Palvanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s