2.5. Mikroautoilun lyhyt oppimäärä

Karting Team Vintiöt 
Tuija Lehtinen
Otava,
2008

En tiennyt juuri mitään kartingista eli vanhanaikaisesti sanottuna mikroautoilusta, kun tartuin innokkain ja uteliain mielin Tuija Lehtisen kirjaan Karting Team Vintiöt. Nyt kirjan luettuani tiedän paljonkin – ja mitä tiedänkään kun luen jatko-osat!  Tässä vauhdikkaassa lastensarjassa on ilmestynyt neljä osaa. Viimeisin Voitto kotiin,Vintiöt ! keväällä 2011.

Sarjan avausosassa seurataan Kopran uusperheen värikästä elämää. Perheen kolme poikaa Roope (13 v.), Vesa (10 v.) ja Niko (7 v.) harrastavat kaikki kartingia. Päähenkilöksi kohoaa 10-vuotias Vesa. Tyttöenergiaakin radoilta löytyy: poikien serkku  Mea ajaa myös kilpaa. Salaperäinen punahaalarinen tyttö nousee myös isoveli Roopen vahvaksi haastajaksi.

Kirjassa kuvataan kartingin lisäksi humoristisella tavalla koulupoikien tavallista arkielämää. Vesa leikkii kaverinsa Peetun kanssa dinosaurusleikkejä, järjestää äidille pieniä jäyniä ja vakoilee salaa ison veljen puuhia. Luokan tytöt aiheuttavat harmittavaa päänvaivaa vaaleanpunaisine synttärikutsuineen. Joutuvatko pojat kauhukseen pukeutumaan hörhelöpaitoihin ja sombreroihin?

Karting Team Vintiöt –sarjaa voi suositella kaikille n. 9-12 vuotiaille pojille ja tytöille. Kirjat ovat hyväntuulisia ja selkeitä juoneltaan. 

Sirkka K.

Saatavuus Ratamossa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s