26.4. Magiaa ja rakkautta muinaissuomalaisissa maisemissa

Uniin piirretty polku

Waris, Helena

Uniin piirretty polku

Otava 2009

Helena Waris kirjoittaa vanhan mahdin jälkeläisistä ja maailmasta, missä suuri osa ihmisistä ei enää usko vanhoihin mahteihin. Maailmassa on kuitenkin vielä noitia ja haltijaeläimiä sekä ihmisiä, jotka uskovat niihin.

Tarinan päähenkilöinä ovat kolme vanhan suvun sisarusta, jotka ovat joutuneet nuorina eroon toisistaan ja vanhemmistaan. Yksi sisaruksista jäi alkukotiin ja odottaa muiden palaamista. Kasvaessaan kadonneet sisar ja veli alkavat muistaa mennyttä ja etsivät alkukotiansa.

Etsiessään menneisyyttään ja itseään ukkosmies Troi etsii hellittämättä paikkaa, missä tähdet olisivat oikeilla paikoillaan. Noidaksi haukuttu löytölapsi Aile puolestaan kohtaa metsässä sielunkumppaninsa Dain. Lukuisten kohdattujen esteiden ja seikkailujen jälkeen sisarukset löytävät magian ja rakkauden lisäksi lopulta toisensa sekä tien kotiin.

Waris on luonut mielenkiintoisen maailman ja hänen tekstinsä on voimakasta. Suosittelen kaikille fantasiasta pitäville. Tarina itsensä löytämisestä ja rakkaudesta tavoittaa varmasti myös ne, jotka eivät muuten välitä niin paljoa fantasiasta.

Tätä Helena Wariksen esikoisromaania seurasi keväällä 2011 kirja Sudenlapset, joka sijoittuu samaan muinaissuomalaiseen maailmaan.

Sari Piironen

Kirjat Ratamo-kirjastoissa:

Uniin piirretty polku

Sudenlapset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s