8.10. Harmiton haamukertomus

Hänen varjonsa tarina

Hänen varjonsa tarina

Niffenegger, Audrey

Gummerus, 2010

Näin halloweenin lähestyessä lienee sopivaa syventyä synkempään kirjallisuuteen. Synkkä on kuitenkin ehkä väärä adjektiivi kuvaamaan Audrey Niffeneggerin romaania Hänen varjonsa tarina. Kummitustarina se kuitenkin on, ja loppu tarjoaa jopa yllätyksellisyyttä.

Kirja alkaa nelikymppisen Elspeth Noblinin kuolemalla. Elspeth jättää asuntonsa sisarentyttärilleen, ja parikymppiset amerikkalaiskaksoset Valentina ja Julia muuttavat edesmenneen tätinsä asuntoon Lontooseen. Pian selviää, ettei täti olekaan siirtynyt kaiken lihan tietä ihan täydellisesti. Haamun lisäksi kaksosten liepeillä harhailevat myös tädin seksikäs miesystävä sekä sympaattinen pakko-oireinen naapuri.

Kirja on nopealukuinen, ja henkilögalleriaan on päässyt kiinnostaviakin tyyppejä, mutta esikoisromaanin Aikamatkustajan vaimo tasolle tämä tarina ei yllä. Välillä juonenkäänteissä on saippuaoopperamaisia piirteitä, mutta suklaan, villasukkien ja viinilasillisen kanssa nautittuna tämä kirja lienee juuri sopivan ”goottiromanttinen”.

Katja Valjakka

Kirjan saatavuus Ratamo-kirjastoissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s