18.9. Valheita ja varkauksia

Locke Lamoran valheet
Scott Lynch
WSOY, 2006

lockelamora

Locke Lamoran valheet on Scott Lynchin valloittava fantasiaseikkailu, johon tyylilajiin epäluuloisestikin suhtautuvan kannattaa tutustua. Fantasiaelementtinä kirjassa on lähinnä kuvitteellinen tapahtumaympäristö, kaupunkivaltio Camorr, joka muistuttaa 1800-luvun Venetsiaa.

Ytimeltään kirja on traagisiakin piirteitä omaava veijaritarina, jonka juonenkäänteet tempaavat mukaansa. Kirjan alku tosin on vähän jähmeä, ja teos unohtui useammaksi päiväksi yöpöydälle, ennen kuin juoni otti tulta alleen. Kannattaa kuitenkin sinnitellä!

Pääosassa seikkailee mestarivaras Locke Lamora, joka elää apureineen julkisivuna toimivan luostarin alla sijaitsevissa holveissa. Varkaiden lokoisat päivät kuitenkin päättyvät, kun näyttämölle saapuu todellinen konna, Harmaaksi kuninkaaksi itseään kutsuva katkeroitunut mies.

Vuonna 2006 ilmestyneen teoksen elokuvaoikeudet on jo myyty ja kirja on käännetty useille kielille. Kirjailija kaavailee tarinalle myös useita jatko-osia. Niitä kyllä jää odottamaan ihan mielenkiinnolla, sen verran viihdyttävä tarina Camorrin kaupungin varkaista on.

Kirjan saatavuus Ratamo-kirjastoissa

Katja Valjakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s