14.5. Pohdiskelua elämästä

Oikukas planeetta

Tyler, Anne

Oikukas planeetta kertoo kolmikymppisestä Barnaby Gaitlinista, joka tuntuu elävän varsin tavanomaista elämää. Hän työskentelee kotipalveluyrityksessä, yrittää löytää tyttöystävän, tavata tytärtään ex-vaimon nurinoista huolimatta ja tulla toimeen perheensä kanssa. Elämä käy vähän tyhjäkäynnillä, kun Barnaby kohtaa junassa Sophien.

Gaitlinin suvun miespuoliset jäsenet ovat kukin elämässään kohdanneet enkelin, joka on osoittanut heille jotain tärkeää ja huomionarvoista. Urautunut Barnaby alkaa toivoa, että pankkivirkailija Sophie olisi hänen enkelinsä…

Tyler osaa kertoa arkisista asioista lämpimästi ja kiinnostavasti. Pienet ja suuremmat virheet, salaisuudet ja tunteenpurkaukset kuuluvat meidän kaikkien elämään, joten päähenkilön tarinaa seuraa mielenkiinnolla. Oikukas planeetta ei ehkä nouse aivan Tylerin tuotannon kärkeen, mutta antoi itselleni sytykkeen tutustua muihinkin kirjailijan teoksiin. Vuonna 1999 suomeksi ilmestynyt Oikukas planeetta oli Tylerin 14. romaani ja kuudes suomennettu kirja.

Katja Valjakka

Kirjan saatavuus Hyvinkään kirjastoissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s